Pashmina sjalar

Läckra pashminasjalar i äkta kashmir är den ultimata lyxen du kan njuta av. Sjalarna är florstunna och otroligt mjuka. Vi har sjalar i en mängd olika vävmönster och en mängd olika färger. En vacker kashmirsjal passar till många stilar och ger din outfit en extra kick. Oavsett om du letar efter enfärgade eller mönstrade sjalar, så har vi det du söker. Vårt sortiment är brett så det finns definitivt en pashminasjal passar din stil från vårt utsökta sortiment. En pashminasjal kan bäras oavsett årstid.

Følg PashminaWears opslagstavle Kendte i pashmina på Pinterest.

Pashmina sjalar i ren kashmir

Handvävda sjalarRen Kashmir - ren lyx. Alla våra pashminasjalar är tillverkade av ren nepalesiska kashmirull. Känslan av kashmirull som smyger sig omkring huden är oöverträffad och kan inte jämföras med andra typer av textilier. Pashamina är ett resultat av traditionellt nepalesiskt hantverk och oöverträffad italiensk design.

Modern design - traditionellt hantverk

Cashmere Culture har kombinerat modern design och teknik med gamle hantverkstraditioner. Vi har tagit det bästa från förr i tiden och fört in det i nutiden. Vårt garn är spunnet med moderna spinningsmetoder och det ger ett hållbart och jämnt resultat.

Därefter är tillverkningen ett kärleksfullt hantverk. På antika indiska vävramar framställs sjalarna med garn som är så tunt att det skulle knäckas i en vävmaskin. Våra tunnaste sjalar väger endast 40 g per kvm. Så lätt att du inte märker att ens har den på.

Våra designs är nytolkningar av traditionella mönster och stilar. Genom att ta det bästa från förr och nu, får du en produkt med ett modernt uttryck med influenser från det förflutna.


Handvävda pashminasjalar

vävning av pashminasjalarPashminasjalar och halsdukar är en mångsidig accessoar för alla tillfällen och ett måste i varje garderob som du kan njuta av länge. Det är den perfekta kronan på verket till alla kläder. En sjal av hög kvalitet är därför en bra investering som du kan njuta av i många år.

Du kommer att må lika bra som du ser ut eftersom kashmir är den finaste ull i världen. Vi har pashminasjalar och halsdukar i olika kvaliteter och vävbindningar. Gemensamt för dem alla är att de är handvävda av ren kashmir. Alla våra pashminasjalar kan användas som både halsduk och sjal.

Läs mer om pashmina i vår pashmina guide.

Kompromisslös kvalitet

Kvaliteten hos en cashmere sjal avgörs av många faktorer, men det hela börjar med ullen. Cashmere kommer från kashmirgetens fina underull som med sina tunna och långa fibrer utgör grunden för våra sjalar.

Vår cashmere kommer från getter i Inre Mongoliet där man finner de tunnaste och längsta ullfibrerna. Ullen härifrån är också vitare, vilket ger ett bättre resultat vid färgning.

Vävningen görs av skickliga vävare med många års erfarenhet, vilket garanterar en förstklassig kvalité och jämn produktion. Alla sjalar genomgår en manuell kvalitetskontroll efter varje led i produktionen.

Genom att använde de bästa materialen och den bästa tekniken, garanterar vi en produkt som håller länge och som du därför kommer ha glädje av i många år. Kom ihåg att äkta cashmere blir bara vackrare med tiden.

Hållbar produktion

Det är viktigt för oss att de produkter vi framställer inte förbrukar jordens resurser i onödan, och att de bidrar positivt till den lokala bygden när de tillverkas.

När du köper en sjal från Cashmere Culture får du inte bara en unik, handgjord produkt, du bidrar även till att säkerställa långsiktiga jobb i Nepal vilket gynnar landets utveckling.

Produktionen av en enda sjal tar ungefär 2 arbetsdagar och involverar många händer. Allt görs för hand, och utöver strykning, så används ingen elektricitet. Vi använder oss naturligtvis inte av barnarbete.

Vi hoppas att du kommer uppskatta vår produkt. Många personer har engagerat sig för att kunna erbjuda dig det allra finaste inom textildesign.